/FOTO/ În regiunea Herson au loc „lupte grele”. Forțele Kievului încearcă să recucerească regiunea din sudul țării, ocupată de ruși

În regiunea Herson au loc „lupte grele”, după ce a început contraofensiva armatei ucrainene. Forțele Kievului încearcă să recucerească regiunea din sudul țării, ocupată de ruși, dar experții militari citați de BBC spun că acest lucru „nu se va întâmpla rapid”. Ministerul britanic al Apărării spune că ucrainenii au împins forțele Rusiei înapoi „o distanță considerabilă în unele locuri” de pe linia frontului din sud. Volodimir Zelenski a declarat că armata Kievului a lansat o ofensivă și în est, scrie digi24.ro.

Informarea Ministerului Apărării din această dimineață arată: „Forțele blindate ale Ucrainei au continuat asaltul împotriva Grupului Sudic al Forțelor Rusiei pe câteva axe din sudul țării începând de luni. Formațiunile ucrainene au împins înapoi linia frontului o distanță considerabilă în unele locuri, exploatând apărarea relativ slabă a rușilor.

În linie cu doctrina sa, Rusia probabil va încerca acum să astupe golurile din linia sa folosind unități mobile de rezervă care au fost desemnate anterior. Acestea probabil vor include unele din Grupul Forțelor din Est. Rusia continuă să-și accelereze încercările de a genera noi întăriri pentru Ucraina.

Batalioane de voluntari din Corpul 3 al Armatei și-au părăsit baza de lângă Moscova până la 24 august, probabil urmând să fie desfășurați în Ucraina. Eficiența operațională a acestor unități nu este cunoscută. Corpul al Treilea al Armatei probabil nu are destul personal iar aceste trupe au primit antrenament limitat”. Ofensivă și în est Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că trupele sale au atacat pozițiile rusești de-a lungul întregului front. Zelenski, care a îndemnat soldații ruși să fugă pentru a se salva, a spus că forțele sale executau o ofensivă și în est.

„Lupte militare active au loc acum de-a lungul întregii linii a frontului: în sud, în regiunea Harkov, în Donbas”, a spus Zelenski în discursul său din timpul nopții, transmite Reuters.

Deși nu este posibilă confimarea tuturor avansurilor Ucrainei, relatări neverificate și imagini de pe rețelele sociale sugerează că forțele sale ar fi preluat controlul unor sate și au distrus unele ținte rusești în sud. Ministerul Apărării de la Moscova însă spune că trupele sale au respins forțele ucrainene, adăugând că unitățile antiaeriene au doborât zeci de rachete lângă Herson.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.