În Republica Moldova locuiesc 64 de persoane cu vârsta de peste o sută de ani

 În Registrul de stat al populaţiei sunt luate în evidență 534 de persoane cu vârsta de peste o sută de ani, cetăţeni ai Republicii Moldova. Dintre aceștia, 291 de persoane sunt înregistrate la domiciliu pe teritoriul Moldovei, iar 243 nu au înregistrare la domiciliu/reşedinţa temporară, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia Servicii Publice (ASP).

„Din numărul total de 291 de persoane cu vârsta peste 100 de ani înregistrate la domiciliu pe teritoriul Republicii Moldova, 64 de persoane sunt stabilite în viaţă. Cea mai longevivă persoană luată în evidenţă în Registrul de stat al populaţiei, de sex feminin, are vârsta de 113 ani și locuiește în satul Slobozia Nouă, raionul Soroca (actualmente se află la întreținerea statului în serviciul de plasament de tip rezidenţial situat în satul Bădiceni, raionul Soroca). Cea mai longevivă persoană de sex masculin are vârsta de 112 ani, locuieşte în satul Corjeuţi, raionul Briceni; 156 de persoane nu pot fi identificate, deoarece nu locuiesc la adresa de domiciliu, iar autorităţile publice locale și rudele identificate nu dispun de informaţii privind locul aflării acestora; 71 de persoane sunt locuitori din stânga Nistrului și municipiul Bender”, indică ASP.

În vederea identificării soluţiilor optime pentru actualizarea Registrului de stat al populaţiei cu informaţie veridică, Agenţia Servicii Publice întreprinde în continuare acţiuni concrete şi conlucrează cu alte autorităţi publice, precum și cu organele de stare civilă din străinătate.

Pe perioada semestrului II al anului 2020 şi până în prezent de la autorităţile în materie de stare civilă din statele membre CSI (Ucraina, Federaţia Rusă, Belarus etc.) s-a solicitat informaţia despre statutul a 449 de persoane de vârstă înaintată şi ca urmare, în temeiul comunicărilor oficiale a fost actualizată informația în Registrul de stat al populației cu privire la decesul a 91 de persoane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *