În ultima săptămână, cca 20 de mii de pacienți au beneficiat de ajutor medical urgent

Circa 20 de mii de persoane au solicitat, în perioada 17-23 ianuarie, intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale de urgență, 6 159 de pacienți, printre care 1 471 de copii au fost transportați la spital, relatează MOLDPRES cu referire la IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Cel mai frecvent au apelat după ajutor medical la Serviciul de Urgență cetățenii cu boli respiratorii – 7 670 de persoane, urmați de 3 458 de cetățeni cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 51 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 2 085 de cazuri, dintre care 237 de accidente vasculare cerebrale.

„În ultima săptămână, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate pentru 56 de pacienți, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. Totodată, echipele AMU au intervenit prompt la 43 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, printre care la 17 pacienți cu intoxicație cu medicamente, 11 intoxicații cu alcool și cinci cu monoxid de carbon”, conform sursei citate.

Săptămâna trecută, șapte persoane cu vârste cuprinse între 37 și 80 de ani, diagnosticate prezumtiv cu hipotermie și degerături au beneficiat de asistență medicală urgentă. Cinci cazuri de hipotermie au fost înregistrate în raioanele Căușeni, Criuleni, Ocnița, Orhei și Nisporeni. Cazurile de degerături au fost semnalate în municipiul Chișinău și raionul Florești. Ulterior, după acordarea ajutorului medical de urgență, în funcție de starea pacienților, aceștia au fost transportați la instituțiile spitalicești.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *