În weekend, prețul benzinei va depăși 32 de lei pentru un litru

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat vineri, 3 iunie, un nou preț maxim la produsele petroliere principale de tip standard, care va fi valabil începînd cu 4 iunie.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va constitui 32,09 lei/litru (cu 16 bani mai mult), iar al motorinei fără denumire comercială – 28,50 lei/litru (cu 20 bani mai mult). Prețurile altor tipuri de produse petroliere vor fi stabilite de fiecare benzinărie individual.

Prețul benzinei în Moldova s-a apropiat de 32 de lei litru Benzinăriile au dreptul să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere principale, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai cu condiția ca la aceeași stație de alimentare să fie vîndute și produse petroliere principale de tip standard.

Amintim că, începînd cu 1 septembrie, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. În același timp, este interzisă vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *