Incendiu uriaș la periferia Atenei. Focul s-a extins rapid din cauza vântului puternic

Un incendiu de vegetație la periferia Atenei a distrus două case și mai multe mașini. Flăcările au avansat rapid din cauza vântului puternic. Zeci de oameni au fost evacuați fără ca cineva să fie rănit, în timp ce 130 de pompieri au fost trimiși în zonă.

Protecția civilă greacă le-a cerut cetățenilor din Ano Voula și din împrejurimi să-și părăsească locuințele, flăcările ajungând deja într-o zonă rezidențială, scrie DIGI24.

Incendiul, în acest stadiu scăpat de sub control, a provocat și evacuarea altor patru zone sâmbătă după-amiaza, întrucât vântul și-a schimbat direcția și a împins flăcările spre Vari, a explicat Grigoris Konstantelos, primarul orașului Voula, pentru postul de televiziune Skai.

Mai târziu, un alt incendiu a izbucnit în apropierea Atenei, în Kouvaras, dar nicio zonă rezidențială nu este amenințată.

Vara trecută, cel mai mare val de căldură din ultimele decenii din Grecia, pe care autoritățile l-au atribuit schimbărilor climatice, a declanșat incendii care au distrus peste 100.000 de hectare de pădure și terenuri agricole, cele mai grave pagube cauzate de incendii din 2007, potrivit Agerpres.

Peste 200 de pompieri și echipamente furnizate de alte țări ale Uniunii Europene (UE) vor fi în curând trimise în Grecia pentru a ajuta la combaterea acestor incendii de vegetație.

Bulgaria, Finlanda, Franța, Germania, România și Norvegia vor participa la această operațiune, coordonată de Mecanismul de Protecție Civilă al UE, a anunțat joi Comisia Europeană.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *