Intervenția salvatorilor în nordul țării. Copaci doborâți și acoperișuri deteriorate | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Intervenția salvatorilor în nordul țării. Copaci doborâți și acoperișuri deteriorate

Intervenția salvatorilor în nordul țării. Copaci doborâți și acoperișuri deteriorate

În urma ploilor torențiale din după amiază zilei de ieri, salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc în nordul țării. De intervenția acestora a fost nevoie în raioanele Briceni, Edineţ, Ocnița, Râșcani, Sângerei, Glodeni, Dondușeni și în orașul Bălți.

Vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie și a deteriorat acoperișurile a mai multor case de locuit în raioanele Glodeni, Dondușeni, Briceni și Edineţ. Mai multe foi de ardezie au fost smulse de pe acoperișurile a patru blocuri de locuit cu cinci nivele din orașul Dondușeni. Acoperișurile a circa 10 case de locuit au fost deteriorate și în localitatea Rediul Mare din același raion. Iar în satul Hâjdieni din raionul Glodeni rafalele de vânt au smuls 33 foi de ardezie de pe acoperișurile a mai multor clădiri.

În municipiul Bălți pompierii au efectuat lucrări de deblocare, după ce copacii au căzut peste firele electrice, de pe conducta energiei termice, conducte de gaz, dar și o stație auto. Peste 30 de copaci au căzut pe marginea traseelor în satul Clococeni din raionul Glodeni. Intervențiile pompierilor au avut loc pe traseul din preajma localității Hlinaia-Rotunda din raionul Edineţ, și pe drumurile din apropierea satelor Cotiujeni și Larga a raionului Briceni.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în raionul Ocnița, unde un pilon electric, dar și un copac au căzut peste două autoturisme de model VAZ și Subaru. Furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale în 17 localități din raioanele Glodeni și Râșcani.

Comisiile pentru situații excepționale lucrează la moment pentru a estima pagubele produse în urma furtunii.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *