Intervențiile IGSU în urma ploilor: Au evacuat o femeie însărcinată și echipajul de medici rămași blocați în apă într-o ambulanță

Salvatorii și pompierii au intervenit de urgență la lichidarea consecințelor în urma condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate în seara zilei de 30 august. În municipiul Chișinău, pentru deblocarea autovehiculelor blocate după ploaia torențială și efectuarea lucrărilor de pompare apei au fost antrenate 24 de echipaje cu efectiv de 103 de salvatori, transmite agora.md. 

Astfel, pe strada Albișoara din capitală, anajații IGSU au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri. Tot aici, angajații IGSU au venit în ajutor unui echipaj de medici, care a rămas blocat în apă într-o ambulanță cu o femeie însărcinată.

Salvatorii au evacuat femeia într-un loc sigur, viața acestei fiind în afara pericol. Totodată, salvatorii au evacuat din ambulanța echipamentul specializat de prim ajutor inclusiv defibrilatorul.

Pompierii au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor de pompare apei pe străzile Gh. Madan, Braniștii, Columna, Moara Roșie, D. Cantemir, Kiev din municipiul Chișinău.

În urma rafalelor de vânt, salvatorii au intervenit pentru defrișarea copacilor căzuți în raionul Criuleni.

În total, pentru gestionarea situației în urma precipitațiilor abundente au fost antrenate 28 de echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratului cu 115 salvatori și pompieri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.