Intoxicație în masă în raionul Soroca. Numărul victimelor a ajuns la 55 de persoane | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Intoxicație în masă în raionul Soroca. Numărul victimelor a ajuns la 55 de persoane

Intoxicație în masă în raionul Soroca. Numărul victimelor a ajuns la 55 de persoane

Numărul persoanelor internate cu intoxicație alimentară după ce au participat la o masă de pomenire în raionul Soroca a ajuns 55 de persoane. În Spitalul Raional Soroca sunt internate 42 de persoane, 10 – la Florești și trei la Drochia. Starea acestora este de gravitate medie, dar merg spre ameliorare.

Potrivit informațiilor preliminare de la Centrul de Sănătate Publică Soroca,  bucatele ar fi fost infectate cu salmonela.

Primii oameni au ajuns la spitalul din Soroca duminică dimineață, la o zi după ce au mâncat la masa de pomenire. Inspectorii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au inițiat controale în localul unde au fost gătite bucatele. S-a depistat că instituția nu dispunea de cerințele necesare pentru a prepara bucatele și nici de autorizație de a presta servicii de catering.

Mâncare a fost transportă din Drochia în satul Holoșnița, din raionul Soroca cu o mașină particulare în care nu existau condiții minime de păstrare a alimentelor.

Activitatea localului a fost sistată pe parcursul anchetei. Autoritățile urmează să stabilească care a fost sursa ce a provocat îmbolnăvirea oamenilor. La masa de pomenirea au fost aproximativ 70 de persoane.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *