Ion Ceban: „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de Primărie”

Reacție fulger din partea primarului Capitalie Ion Ceban. Într-o scurtă postare pe Facebook, Ceban a menționat că Marșul Solidarității care urmează a fi organizat în Chișinău de comunitatea LGBT, va fi interzis. Mesajul lui Ceban vine după ce Mitropolia, ca și în fiecare an, s-a opus organizării evenimentului, transmite realitatea.md. 

„Mâine sărbătorim ziua copiilor. Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de Primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ion Ceban pe Facebook, fără a preciza care este legătura între Ziua Copiilor care va avea loc miercuri, 1 iunie și Marșul Solidarității care va avea loc pe 19 iunie.

De menționat că în perioada 13-19 iunie va avea loc Festivalul „Moldova Pride”.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a venit cu o reacție în legătură cu Marșul Solidarității care urmează să fie organizat de comunitatea LGBT, după o pauză de doi ani. Mitropolia afirmă că „a insistat în nenumărate rânduri să nu fie autorizate astfel de marșuri, îndemnând atât autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”.

„Această paradă a minorităților sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre. Organizatorii acestei parade și mentorii lor din afara țării ar trebui deja să cunoască realitățile de aici, din experiențele din anii trecuți, întrucât asemenea manifestări provoacă de fiecare dată pericole, violențe, dar și altercații de ambele părți. Nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”, se arată în adresarea Mitropolitului Vladimir.

În acest context, în numele Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor acestei țări, Mitropolitul roagă să fie oprit acest flagel distructiv, care întinează moralicește societatea noastră declarată ortodoxă și care susține valorile familiei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *