La PTF Leușeni: ajutor medical și asistență psihologică pentru șoferii de camioane

Polițiștii de frontieră și salvatorii vor oferi asistență medicală și psihologică șoferilor de camioane care staționează în apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni.

 

Angajații Poliției de Frontieră în comun cu colegii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, de astăzi, 7 iunie a.c. vor desfășura o campanie de ajutor medical și asistență psihologică șoferilor de camioane care staționează, timp îndelungat, la intrarea în PTF Leușeni. Decizia de conlucrare în acest sens a fost luată pentru a sprijini oamenii care pe parcursul mai multor ore așteaptă în rând pentru parcurgerea tuturor procedurilor vamale.

Conducătorii pot beneficia de asistență medicală și psihologică din partea specialiștilor în vederea evitării riscurilor de sănătate. Mai mult, psihologii IGSU vor consilia psihologic persoanele care de mai mult timp se află la frontieră.
Oamenii vor comunica cu specialiștii care-i vor ghida să fie atenți la riscuri, să consume apă pe timp de caniculă, să se protejeze de razele directe ale soarelui și să solicite asistență medicală la primele semnale a problemelor de sănătate.

Misiunea comună a angajaților MAI vine în contextul prevenirilor situațiilor de risc, asigurării echilibrului emoțional în condiții de așteptare pentru trecerea frontierei și perfectării procedurilor vamale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *