Liderul separatiștilor din Donețk cere „sincronizarea eforturilor” pentru alipirea la Rusia

Liderul separatiștilor pro-ruși din Donețk, cere „sincronizarea eforturilor” pentru organizarea referendumului de alipire a Donbasului la Rusia, făcând un apel și la liderul republicii separatiste din Lugansk. Informațiile apar după contraofensiva de succes a armatei ucrainene care a dus la prăbușirea frontului din regiunea Harkov, scrie Reuters, citat de agora.md.

Într-un clip video postat pe rețelele sociale, Pușilin i-a cerut lui Leonid Pasecinik, liderul separatiștilor din Lugansk, să își „sincronizeze” acțiunile pentru a putea organiza un referendum pentru alipirea Donbasului la Rusia.

Anterior, informațiile apărute după contraofensiva de succes a armatei ucrainene arătau că rușii și-au amânat planurile pentru referendumuri în zone ocupate, la Herson, Donețk sau Lugansk „pe termen nedefinit”.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, tensiunile provocate de contraofensivă printre ruși și separatiști au devenit tot mai mari. Ucrainenii au eliberat mii de kilometri pătrați în cadrul ofensivei lor de succes, iar de curând au început să elibereze inclusiv localități din Lugansk, regiune pe care armata rusă reușise să o cucerească complet în luna iulie, ca parte a așa-zisei bătălii pentru Donbas.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.