Lukașenko îl consolează pe Putin, dezamăgit că rușii fug din țară și de mobilizare: „Au fugit 30.000, 50.000… Lasă-i să fugă”

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, „îl consolează” pe Vladimir Putin, pentru dezamăgirea de a-și vedea poporul fugind peste hotare pentru a nu participa la mobilizare, notează Digi24.ro.

„Bine, să zicem că au fugit 30.000, 50.000, dar dacă ei ar fi rămas aici i-am mai fi putut considera oamenii noștri? Lasă-i să fugă, eu nu știu cum vă raportați dumneavoastră la asta, dar eu nu prea mi-am făcut griji în 2020, când câteva mii au plecat. Acum aceștia se roagă să vină înapoi. Marea majoritate se roagă să-i luăm înapoi. Și aceștia vor veni, doar trebuie să ne gândim ce decizie să luăm în privința lor și ce să facem cu ei. Fie vin aici, fie se hrănesc acolo”, i-a spus Lukașenko lui Putin.

Chemarea rușilor la război a declanșat o cursă a fugii dincolo de granițele federației. La aproape o săptămână de la decretul dat de Putin, peste 260.000 de ruși au părăsit țara.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.