Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este vizat importul de caviar. Pe listă sunt și oficiali militari

Marea Britanie a sancţionat joi conducători militari ruşi care au sânge ucrainean pe mâini şi a anunţat noi interdicţii la importuri, în special de argint şi caviar, scrie digi24.ro. 

Aceste sancţiuni îi vizează pe cei cu sânge ucrainean pe mâini, inclusiv comandantul unităţii care a ocupat Bucha şi alte persoane şi companii care sprijină armata lui Putin,scris pe Twitter ministrul britanic de externe Liz Truss.

2de persoane sunt vizate de noile sancţiuni, inclusiv locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov, supranumit măcelarul din Bucha pentru implicarea în masacrul din acest oraş unde, potrivit Londrei, au fost ucise 350 de persoane şi care figurează printre crimele de război de care este acuzată Rusia şi pe care Moscova le neagă.

Pe lângă alţi înalţi oficiali militari vizaţi de îngheţarea activelor şi interdicţia de a intra pe teritoriul britanic se numără şi susţinători ai maşinii de război ruseşti, precum şeful căilor ferate Oleg Beloziorov şi mai multe companii, inclusiv concernul JSC Kalaşnikov, care produce puştile de asalt AK-12 folosite de trupele ruse.

De asemenea, guvernul britanic a extins lista sancţiunilor comerciale, interzicând importul de argint, produse din lemn şi chiar caviarul şi a majorat taxele vamale cu 35 de puncte procentuale pentru anumite produse provenind din Rusia şi Belarus, în special diamante şi cauciuc.

Londra spune că a sancţionat de la începutul războiului peste 1.400 de persoane şi companii care au legături cu regimul preşedintelui Vladimir Putin.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *