Mere din nordul Moldovei pentru Arabia Saudită | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Mere din nordul Moldovei pentru Arabia Saudită

Mere din nordul Moldovei pentru Arabia Saudită

Premierul Pavel Filip a vizitat, vineri, Parcul Logistic Agro-industrial din Sângerei, care săptămâna viitoare va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită.

Premierul s-a interesat despre activitatea întreprinderii, care a fost deschisă anul trecut, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, realizat cu suportul UE.

Întreprinderea este amplasată pe un teren de 1,58 hectare. Aici funcționează un frigider cu o capacitate de 1600 de tone, destinat păstrării fructelor și legumelor și o linie de sortare. În prezent, 6 producători agricoli din 5 raioane îşi păstrează aici merele şi prunele.

Pe teritoriul întreprinderii activează și un centru de instruire pentru producătorii agricoli. Aceștia pot beneficia de consultanță și traininguri pentru implementarea tehnologii europene de păstrare, sortare şi ambalare a producţiei agricole.

Pavel Filip a spus că își dorește ca astfel de parcuri să funcționeze în toată țara, pentru a permite agricultorilor să-și păstreze producția în siguranță și să obțină venituri mai mari.

Proiectul „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, în valoare de 2,4 milioane de euro, este implementat în comun cu partenerii din România și Ucraina, în scopul creșterii productivității și competitivității sectorului agricol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *