Mihail Gorbaciov a murit

Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, s-a stins din viață. Informația este transmisă de agenția rusă de stat TASS. Potrivit jurnaliștilor, datele au fost prezentate de Spitalul Clinic Central din Moscova, transmite realitatea.md. 

Conform RBC, de mai mult timp fostul oficial lupta cu o boală grea. Ex-liderul URSS avea 91 de ani și a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Acum câteva luni, jurnalistul rus Alexei Venediktov, fostul redactor-șef al Эхо Москвы, post de radio închis după izbucnirea războiului din Ucraina, a dezvăluit regretele lui Mihail Gorbaciov despre așa-numita operațiune-militară specială. Fiind apropiat de ultimul lider al URSS, el afirmă că acesta ea spus că „Putin i-a distrus cauza vieții”.

Într-un interviu pentru Forbes, Venediktov a precizat că în perioada administrației amicului său, trupele NATO aveau 4000 de militari, iar acum au ajuns la 300.000. „Toată lumea a uitat deja cine a dat libertate bisericii ortodoxe ruse, libertate de exprimare, prima lege a presei, proprietate privată. Este dezamăgit. Înțelege ce se întâmplă. A fost munca vieții lui”, spunea acesta.

Anterior au apărut imagini cu Gorbaciov la spital. Presa scria că el este grav bolnav, are probleme cu rinichii și suferă de diabet. Cauza decesului lui deocamdată nu a fost anunțată.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.