Ministerul Apărării, despre imaginile cu tehnică militară apărute în media: „Au scopul de a crea panică și dezinformare a populației”

Ministerul Apărării atenționează că în mediul online au apărut mai multe secvențe video cu deplasarea pe drumurile naționale, a unor coloane de tehnică militară, care aparțin Armatei SUA. Potrivit instituției, aceste imagini au scopul de a crea panică și de a dezinforma populația. Ministerul îndeamnă cetățenii la liniște și calm.

Ministerul Apărării menționează că video-urile respective nu sunt actuale. Imaginile au fost realizate în timpul desfășurării exercițiului moldo-american „Dragon Pioneer” din anul 2016.

Totodată, menționăm că pe canalele de Tiktok, Telegram continuă să fie distribuite video-uri în care apar unitățile de tehnică militară ale Armatei Naționale, surprinse pe străzile din mai multe localități din țară. Reiterăm că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exercițiul „Scutul de foc 2022””, anunță responsabilii din cadrul ministerului.

În contextul desfășurării exercițiului respectiv, unitățile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naționale.

„Îndemnăm cetățenii la calm și vigilență maximă”, mai este scris în comunicat.

În contextul desfășurării exercițiului respectiv, unitățile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naționale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.