Ministrul Bolea s-a întâlnit cu conducerea „Floarea Soarelui”. Au fost nominalizate problemele cu care se confruntă întreprinderea

În cadrul vizitei de lucru din mun. Bălți, Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu directorul companiei de producere a uleiului vegetal S.A. Floarea Soarelui, Stella Ostrovețchi. 

Cei doi au discutat despre problemele cu care se confruntă întreprinderea, dar și despre solicitarea S.A. Floarea Soarelui de a li se rambursa TVA-ului pentru activitățile de export.

„În cadrul vizitei de lucru din mun. Bălți, am  avut o întrevedere și cu directorul companiei de producere a uleiului vegetal S.A. Floarea Soarelui, Stella Ostrovețchi. În discuții , fiind solicitată rambursarea TVA-ului pentru activitățile de export. De asemenea, s-a discutat despre prețurile de achiziție a semințelor de floarea soarelui de la producătorii autohtoni. Potrivit conducerii întreprinderii, în prezent, este oferit prețul de 10 lei 50 bani per kg.”

O altă vizită a fost efectuată la cel mai mare producător autohton de tehnică agricolă din Republica Moldova SA Moldagrotehnica, care dezvoltă sisteme No-till și Mini-till. 

Ministrul a menționat că, pentru a moderniza agricultura, este necesară extinderea și diversificarea utilajelor agricole. Totodată, consideră important ca producătorii agricoli să fie informați despre inovațiile tehnologice și rolul acestora în creșterea productivității agricole.

În context, ministrul a declarat că, MAIA urmărește să asigure creșterea economică durabilă și crearea mediului de afaceri favorabil în sectorul agricol. Totodată, a menționat că ministerul va stimula investițiile în dezvoltarea procesării produselor agricole ce vor genera valoare adăugată produselor obținute.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.