Ministrul rus al Apărării acuză statele occidentale că ar „prelungi războiul”

După o tăcere de trei săptămâni, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, sparge tăcerea cu referire la așa-zisa operațiune specială din Ucraina. El a afirmat că militarii ruși „realizează conform planului obiectivul de eliberare” a autoproclamatelor republici separatiste din estul Ucrainei, „DNR” și „LNR”, scrie realitatea.md. 

Şoigu a declarat acest lucru în timpul unui discurs la consiliul de conducere al Ministerului Apărării, transmite unian.net

De asemenea, în timpul discursului său, Șoigu a acuzat Statele Unite și alte țări occidentale că încearcă să „prelungească războiul cât mai mult posibil”.

„Cantitățile tot mai mari de arme străine livrate Ucrainei demonstrează clar intențiile lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean”, a spus Șoigu

Anterior, jurnaliştii ruşi au atras atenţia asupra dispariţiei lui Şoigu din spaţiul informaţional. Ministrul nu a mai apărut pe rețelele de socializare și în emisiuni din 11 martie.

Ulterior, au apărut informații că șeful Ministerului rus al Apărării ar fi fost bolnav. De asemenea, cu referire la dispariția lui Șoigu din spațiul public Dmitri Peskov a declarat că acum „nu este momentul oportun pentru activitatea media”.

Pentru a respinge zvonurile că ar fi bolnav, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini în care Șoigu comunică cu colegii săi în timpul unei videoconferințe.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *