Nava militară a României, lovită de mină în largul Mării Negre

O navă a Forțelor Navale din România a lovit o mină descoperită în Marea Neagră. La bord se aflau 75 de militar, iar motoarele au fost avariate, scrie realitatea.md. 

Din fericire, victime nu au fost raportate. Totul s-a întâmplat în timp ce echipajul navei se afla într-o misiune de neutralizare a obiectului explozibil.

Ministerul Apărării din România anunță că, potrivit procedurile, nava a ajuns joi seara în locul unde se fla mina, transmite g4media.ro. Condițiile meteorologice s-au înrăutățit după ajungerea marinarilor în zonă, iar misiunea nu a putut fi executată.

Deși au fost luate măsuri de siguranță, ca urmare a vântului puternic, nava a fost lovită de mină. Deflagrația a produs o gaură de apă de mici dimensiuni, situată la limita liniei de plutire a navei.

Oficialii punctează că echipajul nu este în pericol, flotabilitatea navei nu este afectată, iar la bord nu sunt avarii majore. Imediat după explodarea minei, marinarii au acționat pentru a acoperi gaura. O altă echipă a pornit din portul Constanța, pentru a acorda asistență și pentru a remorca nava.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.