Noi informații ale IGSU. Explozia din Chișinău a făcut patru morți | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Noi informații ale IGSU. Explozia din Chișinău a făcut patru morți

Cadavrul unei bătrâne a fost recuperat, luni, de salvatori la etajul 14 al blocului de locuit, unde, sâmbătă noaptea, o explozie puternică produsă de o butelie de gaz a distrus câteva apartamente. Numărul morților se ridică, astfel, la patru. Nouă persoane, printre care și un pompier, au fost rănite.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în seara zilei de duminică, salvatorii și pompierii au recuperat corpurile neînsuflețite a două persoane care au decedat în urma deflagrației. Este vorba de cadavrele unei femei și a unui copil, identitatea cărora a fost stabilită.

Deflagrația de sâmbătă a distrus mai multe apartamente de la etajele 14,15,16 și 17 din scara cu numărul 6 a blocului locativ. Oficial, au fost confirmate deja decesele a patru persoane – o femeie de 30 de ani, un minor de patru ani și un bărbat în vârstă de 77 de ani decedat la spital, dar și a unei femei identitatea căreia urmează a fi stabilită.

Procuratura Chișinău a deschis un proces penal, care va trece într-o cauză penală pentru lipsirea de viață din imprudență.

Autoritățile au anunțat că vor oferi ajutor financiar persoanelor care au avut de suferit în explozia din Chișinău. Astfel, Primăria Capitalei va aloca 10 milioane de lei pentru procurarea apartamentelor pentru persoanele care au rămas fără adăpost. Premierul Pavel Filip a anunțat că familiile celor decedați în explozie vor primi ajutoare materiale de câte 50 de mii de lei. Și Vlad Plahotniuc a spus că Fundația „Edelweiss” va oferi câte 40 de mii de lei persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei. Și președintele Igor Dodon a anunțat că este gata să ofere și suport material victimelor deflagrației.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *