Noi măsuri de securitate la Aeroport. În incinta AIC vor avea acces doar pasagerii

Conform Dispoziției CSE din 11 august 2022, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost instituite noi măsuri pe linia de securitate, scrie jurnal.md.

Astfel, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la obiectivele infrastructurii critice:

– Se sistează activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului

– Se interzice accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și membrilor a echipajelor

– Se investește Poliția de Frontieră cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.

Polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

Poliția de Frontieră informează că împreună cu alte autorități de stat continuă să implementeze acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

Amintim că sunt operaționale mai multe măsuri de securitate: primul filtru de control la intrarea în Aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului a mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri (intrare/ieșire), interzicerea staționării în fața Aeroportului, patrularea zilnică a adiacentului Aeroport de către echipaje mixte INSP și IGC etc.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.