Noi reguli la plasarea pe piață a fructelor și legumelor din import

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor aduce la cunoștința agenților economici cu drept de import a fructelor și legumelor proaspete că la data de 19.08.2022 a intrat în vigoare Ordinul ANSA nr. 256/2022 din 08.08.2022 cu privire la aplicarea unor măsuri la plasarea pe piață a fructelor și legumelor proaspete provenite de import, și întru neadmiterea plasării pe piață a fructelor și legumelor  în stare proaspătă neconforme.

Fructele și legumele proaspete provenite din import, de la care au fost prelevate probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide și a conținutului de nitrați în cadrul programului de monitorizare aprobat anual de către Agenție, vor fi plasate pe piață numai după obținerea rezultatelor de laborator conforme. Până la primirea rezultatelor de laborator, loturile de la care au fost prelevate probe vor fi păstrate în depozitele, înregistrate de Agenție, ale agenților economici importatori.

Agenții economici, importatori vor completa o declarație pe proprie răspundere conform căruia produsele nu vor fi comercializate până la primirea rezultatelor analizelor de laborator.

Prezentul ordin este publicat la data de 19.08.2022 în Monitorul Oficial Nr.264-266 art. 965 al Republicii Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.