Numiri netransparente în funcții | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Numiri netransparente în funcții

Numiri în funcții netransparente

Guvernul l-a numit pe Andrei Spânu în funcția de secretar general al guvernului, iar pe Rosian Vasiloi în postul de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Andrei Spânu, membrul Blocului ACUM, a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului fără a fi organizat un concurs în acest sens. Asta deși actuala guvernare a promis că va fi una transparență și va promova persoane conform principiului de meritocrație. În 2013, Andrei Spânu a fost liderul Organizației de tineret a PLDM. Se întâmpla în perioada în care Maia Sandu era ministru în Guvernul Filat.

Iar noul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a absolvit Institutul Militar al Serviciului Grăniceri din Moscova, instituție care, anterior, era parte a kaghebeului sovietic. Candidatura acestuia a fost propusă de ministrul de Interne, Andrei Năstase și, la fel, nu a fost trecută prin concurs public.

Tot, ieri Guvernul l-a numit pe Eugen Moraru în funcția de director la Agenția Proprietății Publice. Guvernul a aprobat cererile de demisie a doi secretari de stat la MAI, Alexandru Ilarionov și Vitalie Bârsan. Guvernul Sandu l-a demis din funcţie și pe secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Anatol Usatâi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *