O inimă uriașă va fi instalată în apropiere de Cetatea Sorocii | TELEVIZIUNEA NORDULUI

O inimă uriașă va fi instalată în apropiere de Cetatea Sorocii

O inimă uriașă va fi instalată în apropiere de Cetatea Sorocii

Un mobilier urban care constă dintr-o inimă și inscripția „Soroca”, ce semnifică „Iubesc Soroc”, va fi instalat în curând în scuarul Cetății Sorocii.

Autoritățile locale au decis că acest mobilier urban va fi plasat în colțul parcului, spre scările dinspre Nistru care au fost recent renovate. În extrema parcului va fi instalată o inimă cu un scaun în ea, la o distanță de 11 metri va fi plasată inscripția „Soroca”. Literele vor avea înălțimea de 1,3 metri, iar lățimea totală a cuvântului va fi de 9 metri. Astfel, în cadrul celor care se vor fotografia lângă acest mobilier urban vor intra scaun, inscripția și Cetatea Sorocii încadrate în acea inimă.

Anterior, Primăria Socora a anunțat consultări publice pentru a determina conceptul și locul pentru amplasarea elementului „Iubesc Soroca”.

„Noi am făcut o evaluare nu doar în jurul cetății dar și în alte colțuri ale Sorocii. Împreună cu specialiștii și arhitecții s-a ales cel mai bun loc pentru acest element cu inscripția „Iubesc Soroca”, a declarat primarul de Soroca, Victor Său, potrivit ziarului „Observatorul de Nord”.

Pe viitor, autoritățile își propun să plaseze pe un deal de la intrarea în oraș inscripția „Soroca”, pe exemplul Brașovului.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *