Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă au fost înregistrați în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale

Octavian Țîcu, din partea Partidului Unității Naționale (PUN) și Dorin Chirtoacă, din partea Mișcării Politice „Unirea”, au fost înregistrați de Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de candidați la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent.

Decizia a fost luată de CEC, în ședința de luni, 5 octombrie.

Astfel, Octavian Țîcu va candida în alegerile prezidențiale cu numărul șapte, iar Dorin Chirtoacă cu numărul opt.

La 3 octombrie, Dorin Chirtoacă, declara că listele cu semnături nu sunt verificate corect de CEC și a dat de înțeles că ar risca să nu fie înregistrat în cursa prezidențială.

La 4 octombrie, Octavian Țîcu declara că grupul de inițiativă a colectat numărul necesar de semnături pentru susținerea sa și acuza că cinci mii de semnături ar fi fost „aruncate”. „Nu ne-au ajuns 755 de semnături pentru a fi înregistrați, asta în condițiile în care cinci mii au fost aruncate. Dacă CEC-ul tăcea, filosof rămânea. Ei au spus că noi nu ne-am dus să vedem, dar noi de marți suntem în legătură permanentă cu CEC”, acria liderul PUN pe pagina s-a de Facebook.

În cursa pentru alegerile prezidențiale mai sunt înregistrați șase candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (candidat independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate).

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *