/Oficial/ A fost promulgată legea care interzice promovarea simbolurilor „Z”, „V” și panglica Sfântul Gheorghe

Oficial. De astăzi în Republica Moldova sunt interzise simbolurile care promovează agresiunea militară, printre care se numără și literele „Z”, „V” sau panglica Sfântul Gheorghe. Legea a fost promulgată astăzi, 19 aprilie de șefa statului, Maia Sandu.

Interzicerea simbolurilor nu atentează la memoria noastră istorică. Oamenii vor putea în continuare să-i comemoreze pe eroii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, în acea conflagrație sângeroasă. Noi ținem minte sacrificiul eroilor, știm cât de mare a fost prețul cu care a fost obținută pacea atunci. Cel puțin 100 de mii de oameni din Moldova și-au pierdut viața pentru ca noi să trăim în pace. De aceea specularea victoriei din 1945 pentru a promova astăzi o agresiune militară împotriva Ucrainei este o ofensă adusă memoriei părinților și bunicilor noștri,” a declarat Maia Sandu.

Potrivit președintei, acest lucru nu va interzice cetățenilor să celebreze ziua de 9 mai. Totodată Maia Sandu a îndemnat oamenii la respect, înțelegere și toleranță.

Acei care folosesc simbolurile războiului pentru a picura ură în conștiințele noastre și pentru a semăna vrajbă și divizare în societate vor plăti dur, conform legii. Utilizarea acestora este un comportament criminal și dezgustător. Politicienii care speculează cu simboluri pentru a diviza societatea vor fi amendați. Oamenii publici trebuie să fie conștienți pentru responsabilitatea care le revine pentru păstrarea păcii și coeziunii în societate”, a adăugat aceasta.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

One thought on “/Oficial/ A fost promulgată legea care interzice promovarea simbolurilor „Z”, „V” și panglica Sfântul Gheorghe

  • 19.04.2022 la 13:22
    Permalink

    Scuzați. ”Politicienii care speculează cu simboluri pentru a diviza societatea vor fi divizați.” … vor fi amendați. sau … vor fi admonestați. Sau altceva…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *