Pachet masiv de sprijin pentru germanii afectați de criză. Guvernul va cheltui 65 de miliarde de euro

Guvernul Germaniei a anunțat, duminică, un pachet de sprijin masiv pentru familiile germane, multe dintre care nu pot face față creșterilor costurilor de trai, în condițiile în care criza energetică și consecințele războiului sângeros dus de Putin în Ucraina de peste o jumătate de an încep să devină tot mai grave, scrie digi24.ro

Pachetul de sprijin anunțat de Olaf Scholz este în valoare de aproximativ 65 de miliarde de euro.

Măsurile includ un nou tichet, mai ieftin, de transport public, o sumă unică de 300, respectiv 200 de euro pentru pensionari şi studenţi pentru plata facturii la energie, o majorare a sumelor acordate pentru persoanele vârstnice sau în incapacitate de muncă, şi o creştere cu 18 euro a alocaţiei pentru copii. O sumă de 300 de euro, tot pentru plata facturilor la energie, fusese deja convenită pentru persoanele care lucrează. În plus, guvernul va introduce tarife mai mici pentru un anumit plafon de bază al consumului de energie, peste care tariful va creşte.

De la declanşarea invaziei rusești în Ucraina, guvernul Scholz a deblocat deja două pachete de ajutoare pentru familii, în sumă totală de aproximativ 30 miliarde de euro. Unele măsuri au expirat recent, precum rabatul la carburant şi popularul abonament de 9 euro pe lună în tot transportul public, cu excepţia liniilor de mare viteză.

Anunţul acestui nou plan negociat de la începutul verii a fost amânat de mai multe ori, o situaţie ce ilustrează disputele între cele trei partide ale coaliţiei aflate la putere de nouă luni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.