Patriarhul Kirill al Rusiei va efectua o vizită în nordul țării | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Patriarhul Kirill al Rusiei va efectua o vizită în nordul țării

Patriarhul Kirill al Rusiei va efectua o vizită în nordul țării

Patriarhul Kiril al Rusiei va efectua o vizită în Republica Moldova în prima jumătate a lunii octombrie. Acesta se va afla câteva zile în ţara noastră, timp în care, în afară de Chișinău, va merge în municipiile Bălţi şi Comrat. Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei, la încheierea vizitei sale patriarhul va ţine o slujbă religioasă la Catedrala Mitropolitană din Capitală.

„Scopul este unul pastoral, strict pastoral de vizitare a enoriaşilor, de a săvârşi sfinte slujbe şi tedem-uri de mulţumire. Va avea întâlniri atât cu tinerii învăţăcei, probabil va vizita câteva instituţii medicale, va avea întâlniri cu familiile creştine. Deci, va purta discuţii cu mai multe pături sociale”, a spus Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei.

Marți, un reprezentant al Patriarhiei Ruse a vizitat orașul Bălți. În cadrul unei întâlniri cu autoritățile locale au fost discutate unele detalii ce țin de viitoarea vizită a Patriarhului în nordul țării. Primarul de Bălți, Nicolae Grigorișin, a evitat să facă declarații pentru TVN la acest subiect, motivând că discuțiile cu reprezentații Patriarhiei ruse au purtat un caracter discret.

Ultima dată, Patriarhul Kiril a vizitat Republica Moldova în 2013. Atunci, vizita lui a durat trei zile.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *