Patru morți și peste 20 de răniți, în urma unei explozii într-o mină de cărbuni din Polonia

Patru persoane au murit și șapte au fost date dispărute marți seară într-o mină de cărbuni din sudul Poloniei, a declarat un înalt oficial guvernamental, în ceea ce proprietarul minei a descris ca fiind o posibilă scurgere de gaz metan, relatează Reuters.

Proprietarul companiei miniere JSW a spus că explozia de la mina de cărbuni Pniowek din Pawlowice a avut loc la scurt timp după miezul nopții, la o adâncime de 1.000 de metri. În zonă se aflau în acel moment 42 de mineri, dintre care 21 au fost transportați la spital.

„O veste foarte tristă”, a scris viceprim-ministrul Jacek Sasin pe Twitter. „Patru mineri au murit în urma unei explozii în mina Pniowek. Căutarea altor șapte este în desfășurare… Mă alătur în rugăciune familiilor minerilor și celor dragi lor”.

Majoritatea răniților au suferit arsuri, au declarat medicii pentru reporteri. 13 echipe au fost implicate în operațiunea de salvare, dar eforturile au fost suspendate temporar. „Operațiunea de salvare a fost suspendată temporar până când bariera de praf, care protejează baza de salvare împotriva exploziei provocate de gazul metan, este refăcută”, a spus compania într-un comunicat, citat de digi24.ro.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a spus că „gândurile și rugăciunile” sale sunt alături de familiile minerilor și că va vizita zona în curând.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *