Pavel Filip declară că în trezorerie există bani suficienți pentru salarii | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Pavel Filip declară că în trezorerie există bani suficienți pentru salarii

Pavel Filip declară că în trezorerie există bani suficienți pentru salarii

Ex-premierul Pavele Filip a declarat în emisiunea „Replica” de la Prime TV că în trezoreria statului există bani suficienţi pentru achitarea salariilor, doar că noua guvernare trebuie să opereze cu o rectificare a Legii Bugetului cu privire la majorarea salariilor.

Președintele interimar al PDM, Pavel Filip s-a arătat nedumerit de declaraţiile vicepreşedintelui Parlamentului din partea PPDA, Alexandru Slusari, care a spus că în curând nu vor mai exista resurse pentru salariile bugetarilor.

„Colegii de la ministerul Finanţelor au lăsat un proiect de lege de rectificare a bugetului.  Şi aici cei care declară că nu vor mai fi bani pentru plata salariilor trebuie să le spun că în anul trecut legea bugetului a fost aprobată mai întâi după care a fost aprobată legea cu privire la sistemul unic de salarizare. Evident că prevederile acestei legi nu au fost luate în calcul când a fost aprobată legea bugetului. Colegii de la ministerul Finanţelor aveau un proiect deja şi de realocare a acestor bani. Nu există gaură în buget. Dacă nu ştiu cum să facă să îl invite pe domnul Chicu ex-ministrul Finanţelor şi o să le spună foarte repede cum trebuie», a afirmat Pavel Filip.

Reprezentanţii alianţei Sandu-Dodon au anunţat că bugetarii ar putea rămâne fără salarii. Vicepreşedintele Parlamentului din partea PPDA, Alexandru Slusari, a făcut această declaraţie în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Anterior ex-ministrul Finanţelor Ion Chicu a anunţat că fosta guvernare a lăsat bani suficienţi în buget.

2 комментариев для “Pavel Filip declară că în trezorerie există bani suficienți pentru salarii

  1. Dl Filip spune că în anul trecut legea bugetului a fost aprobată mai întâi, după care a fost aprobată legea cu privire la sistemul unic de salarizare. Știe oare dl Filip că înainte de a pune în aplicare noua lege cu privire la salarizare, mai întâi trebuia să prevadă(aprobe) pentru acest scop bani suficienți în buget? Așa prevede Constituția și alte acte normative în vigoare. Așa dar, prin ceea cum s-a procedat s-a încălcat legislația, iar problemele au rămas pe seama noii guvernări.

  2. Daca au existat atunci nu o sa mai fiba o data ce au venit flamanzii astia de functii si bani la guvernare slugile lui Topa si Filat la fel stau bot la bot cu rusii pentru a tine fundurile in fotolii.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *