PDM a invitat din nou blocul ACUM la negocieri | TELEVIZIUNEA NORDULUI

PDM a invitat din nou blocul ACUM la negocieri

PDM a invitat din nou blocul ACUM la negocieri

Partidul Democrat din Moldova a invitat din nou reprezentanții blocului ACUM la negocieri. De această dată democrații au anunțat că sunt dispuși să cedeze acestora funcția de premier. Anunțul a fost făcut ieri într-un briefing de presă de către vicepreședintele PDM, Andrian Candu, după ședința Consiliului Executiv al Partidului Democrat.

Vicepreședintele partidului a declarat că PDM are o echipă flexibilă și este gata să negocieze cu blocul electoral ACUM, oferindu-le chiar conducerea Guvernului.  

„Dacă liderii blocului electoral ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PDM este foarte flexibilă și are interesul în primul și în primul rând al cetățeanului. Chiar dacă PDM are mai multe mandate în Parlament decât blocul ACUM, noi am fi fost dispuși să oferim colegilor din blocul electoral ACUM, conducerea viitorului Guvern, inclusiv funcția de prim-ministru.”

Andrian Candu a mai precizat că dacă blocul ACUM va refuza invitația, atunci PDM se va întâlni la o nouă ședință a partidului pentru a decide cum vor proceda mai departe.

„Dacă această invitație nu va fi acceptată nici de această dată, atunci cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare ne vom întruni din nou la nivelul Consiliului Executiv al Partidului Democrat și vom decide care sunt următoarele acțiuni.”

La scurt timp după invitația Partidului Democrat, reprezentanții blocului ACUM au venit cu o reacția pe o rețea de socializare. Aceștia au refuzat din nou negocierile cu PDM și discuțiile privind preluarea funcției de prim-ministru.

Amintim că în urma scrutinului electoral din 24 februarie 2019, blocul ACUM s-a ales cu 26 mandate de deputat în Parlament, iar PDM deține 30 de fotolii în Legislativ din totalul de 101.

3 thoughts on “PDM a invitat din nou blocul ACUM la negocieri

  1. Pentru că PDM gândește matur și are scopuri să muncească pentru popor, dar cum vedem blocul ACUM le este în cot de popor și lor le-a trebuit doar să devină deputați și să primească bani pentru faptul că nu fac nimic!

  2. Iar cei din ACUM, iarasi a intors spatele la cetateni si nu a dorit sa vina la Guvernare! Astia vor doar sa primeasca salariul de deputat…in rest nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *