PDM cere demisia președintelui Igor Dodon acuzându-l de trădare de țară | TELEVIZIUNEA NORDULUI

PDM cere demisia președintelui Igor Dodon acuzându-l de trădare de țară

PDM cere demisia președintelui Igor Dodon acuzându-l de trădare de țară

Partidul Democrat din Moldova cere demisia președintelui Igor Dodon. Declarația a fost făcută în această dimineață de către democratul Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Andrian Candu îl acuză pe șeful statului de trădare de țară, după ce președintele Igor Dodon a purtat ieri discuții la sediul PD cu Vlad Plahotniuc, unde a prezentat condițiile socialiștilor pentru a crea o majoritate parlamentară dintre PDM și PSRM.

„Luând în considerare acest document și scopurile ascune ale PSRM și Dodon, considerăm că este un act de trădare a țării. Noi cerem demisia președintelui Dodon. Prin astfel de comportament el își trădează țara”, a declarat acesta.

Totodată, în briefing a mai fost anunțat că PDM va cere ca alegerile parlamenatre anticipate să fie organizate concomitent cu alegerile prezidențiale noi.

„Cerem ca la toamnă să avem alegeri parlamenatre anticipate și concomitent cu alegeri prezidențiale noi”, a menționat Candu.

În conferința de presă organizată în această dimineață de către șeful statului, Igor Dodon a declarat că nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului, iar luni va chema fracțiunele la o nouă rundă de negocieri. 

„Nu voi semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului. În funcție de situație, luni voi chema fracțiunile pentru consultări. Știu de decizia Curții Constituționale, dar consider că, în calitate de garant al Legii Supreme, mă voi adresa Curții după ce consult fracțiunile», a menționat șeful statului.

Amintim că vineri, Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de Preşedinţie privind interpretarea Constituţiei în vederea stabilirii datei de la care se calculează termenul de trei luni de inactivitate a Parlamentului în vederea dizolvării Legislativului.

Astfel, reieșind din prevederile constituționale, Parlamentul de legislatura a X-a trebuia să formeze Guvernul până la data de 7 iunie 2019.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *