PDM regretă că PSRM și ACUM nu au reușit să formeze o majoritate, astfel ajungându-se la alegeri anticipate | TELEVIZIUNEA NORDULUI

PDM regretă că PSRM și ACUM nu au reușit să formeze o majoritate, astfel ajungându-se la alegeri anticipate

PDM și-a exprimat regretul că PSRM și Blocul politic ACUM nu au ajuns la un acord în vederea formării unei majorități parlamentare capabilă să formeze un Guvern. Astfel că vina pentru dizolvarea Parlamentului și anunțarea de alegeri anticipate le revine acestor formațiuni politice.

Declarații în acest sens au făcut într-un briefing de prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, și Andrian Candu, vicepreședintele PDM, după ședința Consiliului Republican al PDM.

Cu regret, vom avea alegeri anticipate. Cu regret Blocul ACUM nici măcar nu a venit la discuții și cu regret am văzut că discuțiile care au avut între ACUM și PSRM s-a axat doar pe funcții, a spus Andrian Candu.

„Luând în considerare că în bugetul țării nu erau prevăzute bani, noi vom căuta soluții ca aceste costuri și cheltuieli pentru anticipate să sa fie suportate de partidele politice care sunt in Parlament”, a spus Andrian Candu.

„Nu cetățeanul trebuie să sufere din cauza iresponsabilități politicienilor, care s-au jucat cu țara timp de trei luni”, a declarat Candu.

Pavel Filip a declarat că Guvernul își va face în continuare responsabil munca.

„Țara nu poate rămâne neguvernată în această perioadă și cetățenii nu trebuie să simtă criza politică”, a declarat Filip.

Potrivit lui, există sunt suficienți bani pentru achitarea la timp a salariilor și a pensiilor. Filip a dat spus că în această perioadă va fi asigurată și derularea programelor guvernamentale inițiate anterior.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *