Pedeapsă cu moartea, introdusă în Mariupol de Federația Rusă. Îi împușcă pe toți care refuză să colaboreze

Consiliul Local Mariupol semnalează că rușii au introdus pedeapsa cu moartea în orașul aflat sub controlul armarei ruse. Potrivit unui mesaj postat joi, pe contul de Telegram al primăriei, invadatorii ruși îi execută pe funcționarii și voluntarii locali.

“Ocupanții îi închid sau îi împușcă pe toți cei care au refuzat să coopereze cu autoritățile de ocupație și colaboraționiștii” – se arată în mesaj. Potrivit primarului din Mariupol, Vadim Boicenko, o așa-numită instanță a separatiștilor din autoproclamata republică populară Donețk a condamnat la zece ani de închisoare un primar dintr-o localitate de la Marea Azov, iar cel puțin un funcționar public a fost executat prin împușcare.

“De asemenea, în închisoarea din Olenivka, sunt ținuți zeci de voluntari, care, în martie-aprilie, au ajutat la evacuarea locuitorilor din Mariupol și au încercat să livreze alimente și apă în orașul asediat” – mai menționează Consiliul Local Mariupol. O judecătoare, de asemenea, își așteaptă verdictul. Aceasta s-a ocupat de cazuri legate de separatism. După ce a fost reținută, judecătoarea a fost torturată de către invadatori.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *