Percheziții la punctul vamal Sculeni | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Percheziții la punctul vamal Sculeni

Percheziții la punctul vamal Sculeni

UPDATE 15:08 // Șase angajați ai Serviciului Vamal, printre care, trei inspectori vamali de la Ungheni, un intermediar și șeful unei direcții a Serviciului vamal, aparatul central, au fost reținuți în dimineața zilei de astăzi de către ofițerii CNA și anticorupție.

Potrivit denunţătorilor, rolul intermediarilor era de a influenţa persoane publice din cadrul Serviciului vamal în vederea modificării informaţiei din bazele de date cu privire la „intrarea” sau „ieşirea” din ţară a automobilelor cu numere străine. Pe parcursul urmăririi penale, au fost identificate mai multe cazuri de manipulare a sistemului informaţional al Serviciului vamal, pentru fiecare maşină taxa fiind de 400 de euro.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele publice riscă până la 10 ani de închisoare,amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii, pe un anumit termen, iar intermediarii – până la 6 ani de puşcărie şi amenzi.

Serviciul Vamal a venit cu o reacție, menționând că s-a autosesizat pe faptul perchezițiilor operate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție la postul vamal „Sculeni” și Aparatul Central al instituției, fiind dispusă inițierea unei anchete de serviciu.

(Știrea inițială) 12:12// Perchiziții matinale la Vama Sculeni, ofițerii CNA au reținut cinci persoane.

Trei inspectori vamali de la Ungheni, un intermediar și șeful unei direcții a Serviciului vamal, aparatul central, au fost reținuți până la această oră. Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în cadrul mai multor cauze de corupție.

Persoanele reținute sunt suspectate de corupere pasivă, trafic de influență și complicitate la corupere pasivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *