Percheziții, la sediul PSRM. Sunt ridicate acte în dosarul finanțării ilegale a unui partid

Procurorii anticorupție se află în aceste clipe la sediul central al Partidului Socialiștilor din Moldova. Potrivit PG, sunt ridicate mai multe acte. 

„Acțiunea de ridicare are loc în contextul efectuării investigațiilor pe dosarul privind finanțarea ilegală a unui partid politic”, a precizat pentru http://tv8.md Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a PG.

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins marți, 24 mai, cu percheziții acasă, dar și în alte locații care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon. Descinderile au avut loc în dosarul cunoscut sub numele generic „kuliok”, iar în urma acestora, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. 

Ex-președintele este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, corupere pasivă, trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *