Plahotniuc s-a retras din fruntea PDM | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Plahotniuc s-a retras din fruntea PDM

Vlad Plahotniuc a comentat acuzațiile pe care i le aduce Rusia

Democratul Vlad Plahotniuc se retrage din funcția de președinte al Partidului Democrat din Moldova. Acesta a anunțat că în timpul ce urmează va fi organizat congresul formațiunii care va alege o nouă conducere. Plahotniuc a precizat că referitor la mandatul său de deputat urmează să decidă cu alegătorii săi.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa Facebook, Vlad Plahotniuc a menționat că PDM are nevoie de un nou proiect politic în opoziție.

„Am luat această decizie și pentru că Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic în opoziție, un proiect care să fie elaborat după noile realități, de o nouă echipă de conducere”, a scris Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a anunțat că nu va mai candida la funcții de conducere în partid. Și asta pentru a elimina speculațiile pe tema dependenței partidului de o singură persoană.

„Mi-am depus astăzi mandatul de președinte al partidului și le-am propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere și a aproba un nou program politic. De asemenea, pentru a opri speculațiile posibile, declar că am decis să nu mai candidez la acest congres pentru vreo funcție în partid”, a scris Plahotniuc.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, Partidul Democrat este ținut acum sub o presiune uriașă: „Vor să se lupte cu mine, dar o fac cu partidul, ceea ce consider că nu este bine atât pentru PDM, cât și pentru partidele pro europene din actuala alianță.” Fostul lider democrat a mai precizat că PDM a ajuns în opoziție pentru că a luat decizia să nu facă alianță cu un partid care încerca să impună o agendă străină țării.

Referitor la mandatul de deputat, Vlad Plahotniuc a menționat că decizia pe această temă urmează să fie luată împreună cu cetățenii care l-au ales.

Vlad Plahotniuc a fost ales lider al PDM la sfârșitul anului 2016, succedându-l pe Marian Lupu. PDM s-a retras de la guvernare la 14 iunie în condiții de dualitate a puterii în stat și după ce PSRM și Blocul politic ACUM au decis crearea unei „coaliții temporare”. Mai multe voci afirmă că această alianță a fost formată sub influența puterilor din exterior, în special a Rusiei.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *