Ploile puternice au făcut prăpăd în câteva raioane ale țării | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Ploile puternice au făcut prăpăd în câteva raioane ale țării

Grindină în nordul țării

Ploile torențiale din acest weekend au inundat mai multe case, terenuri agricole și drumuri din nordul țării. În satul Mihăileni din raionul Râșcani apa din două iazuri s-a revărsat peste dig, iar salvatorii și autoritățile publice locale au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundațiile. Iar în Pociumbeni șuvoaiele au spălat mai multe drumuri și grădini.

Potrivit conducerii raionului Râșcani ploile cu grindină care au căzut pe teritoriul raionului au afectat peste 170 de hectare de livezi și câmpuri semănate cu grâu, rapiță și ale culturi.  În mai multe gospodării din raioanele Drochia, Florești, Râșcani, Ocnița și Ungheni a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a pompa apa din ogrăzi, fântâni și beciuri.

Vremea instabilă a provocat pagube chiar dacă Serviciul Antigrindină a lansat sute de rachete pentru a dispersa norii negri. Comisiile pentru situații excepționale din teritoriu lucrează acum pentru a calcula toate pagubele.

Meteorologii anunță că și astăzi, în nordul și centrul țării sunt așteptate ploi cu descărcări electrice, la sud cerul va fi variabil. La Briceni și Soroca se vor înregistra 23 de grade, la Bălți 24 de grade, iar la Orhei cu un grad mai mult. La Tiraspol maxima va ajunge la 26 de grade Celsius. La Leova se așteaptă 27 de grade Celsius. La Comrat şi la Cahul termometrele vor indica 28 de grade Celsius.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *