Poliția din Italia a confiscat bunuri de 141 de milioane de dolari ale arhitectului care a proiectat „palatul lui Putin”

Poliția financiară din Italia a confiscat bunuri în valoare de 141 de milioane de euro de la un arhitect despre care se spune că ar avea legături cu președintele rus Vladimir Putin, transmite Digi24.ro. 

Poliția financiară a declarat miercuri că a confiscat bunuri ale „unui cunoscut profesionist” din Brescia, un oraș din nordul Italiei, acuzat de evaziune fiscală, dar nu a divulgat identitatea persoanei.

Sursa contactată de Reuters a spus că bunurile aparțin lui Lanfranco Cirillo, care a proiectat o vilă de pe malul rusesc al Mării Negre și care a devenit cunoscută sub numele de „palatul lui Putin”, după ce un om de afaceri a dezvăluit faptul că proprietatea a fost construită pentru Putin.

Președintele rus a negat orice legătură cu proprietatea de lux. Într-un interviu pentru o televiziune din Italia, Cirillo a spus că el a proiectat clădirea, dar că aceasta a fost comandată de un grup privat și că nu a făcut nicio afacere cu Putin.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *