Polițistul din Chișinău, filmat cum stropește cu gaze lacrimogene doi bărbați va fi concediat

Poliția Republicii Moldova a venit cu o precizare, după ce în spațiul public au apărut imagini cum un polițist din Chișinău stropește cu gaze lacrimogene două persoane în Scuarul Gării Feroviare, unde mai mulți oameni își vând lucrurile pentru a se întreține.

„În legătură cu imaginile video apărute în spațiul online unde un polițist aplică mijloacele speciale, și anume gazele lacrimogene, în direcția a câteva persoane, Poliția precizează că polițistul a fost supus unei anchete de serviciu. În acest context, vineri, 17 iunie 2022, a fost încheiată ancheta de serviciu în privința acestuia, cu propunerea sancțiunii „Concediere”. Zilele viitoare urmează să fie emis actul administrativ cu sancțiunea propusă”, se arată în precizarea poliției.

Filmulețul a fost publicat pe rețelele de socializare. Din imagini se observă cum polițistul dă indicații persoanelor să-și strângă bunurile și să plece, iar la un moment dat scoate dintr-un buzunar un spray lacrimogen și stropește doi bărbați. Unul dintre bărbați ripostează și aruncă în polițist cu o ladă din plastic.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *