Poroșenko a reușit, după două încercări eșuate, să părăsească Ucraina

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko a reușit, totuși, să ajungă în Polonia, după două încercări eșuate, în cadrul cărora a fost oprit la frontieră de grăniceri. Anterior, el nu a fost lăsat să părăsească țara, deși făcea parte din delegația oficială a Radei de la Kiev la Adunarea parlamentară a NATO de la Vilnius, scrie deschide.md. 

Potrivit UNIAN, autoritățile ucrainene i-au permis, în sfârșit, lui Poroșenko să părăsească țara. Ulterior, informația a fost confirmată și de deputatul Viktoria Siumar, care a scris că fostul președinte se află deja în Polonia, unde ar urma să participe la Summitul Partidului Popular European, având chiar invitație oficială la acest eveniment.

Sâmbătă, lui Poroșenko i-a fost interzisă părăsirea țării. Atunci, fostul președinte și actualul lider al principalei forțe de opoziție din Rada de la Kiev a avertizat că această decizie riscă să rupă „armistiţiul politic”, în plin război cu ocupantul rus.

După invazia rusă din 24 februarie, pe care Moscova o consideră „operaţiune specială” vizând „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei, majoritatea forţelor politice ucrainene au lăsat deoparte disputele şi s-au unit pentru a apăra ţara, iar 11 partide considerate proruse au fost interzise.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *