Prejudicii de aproximativ 39 milioane de lei la Aeroportul Internațional Mărculești. Două persoane, trimise în judecată

Procuratura a trimis în judecată cauza penală privind învinuirea a doi foști angajați de la Aeroportului Internațional Mărculești pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Polițiștii au stabilit că între anii 2010 – 2013, angajații vizați transformau datoria întreprinderii pentru reparația aeronavelor de către o companie din Rusia, în împrumut cu dobândă anuală de 30%, care urma să fie returnată aceleiași companii. Totodată, acestora le este incriminat și faptul că au conceput o schemă infracțională menită să reducă veniturile estimate ale întreprinderii.

Astfel, cei doi bărbați au cauzat un prejudiciu aeroportului de aproape 39 de milioane de lei. Fondatorul întreprinderii urmează să inițieze în instanță o acțiune civilă, prin care prejudiciul cauzat statului să fie recuperat din contul inculpaților.

Pentru faptele lor, acuzații riscă amendă până la 57.500 de lei sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 până la 5 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *