Premierul Indiei l-a criticat pe Putin la summit-ul din Uzbekistan: „Epoca zilelor noastre nu este una a războiului”

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, i-a spus lui Vladimir Putin că „acum nu este timpul războiului”, la întâlnirea sa cu dictatorul rus de la OCS, Organizația de Cooperare de la Shanghai, scrie Digi24.ro, cu referire la Reuters.

„Știu că epoca de astăzi nu este o epocă a războiului și am mai vorbit cu dumneavoastră la telefon legat de aceste lucru”, i-a spus Modi lui Putin pe marginea summit-ului din Uzbekistan, adăugând că democrația, diplomația și dialogul sunt elementele care țin lumea stabilă.

Putin a a replicat că înțelege îngrijorările lui Modi cu privire la războiul din Ucraina – „Cunosc poziția dumneavoastră cu privire la conflictul din Ucraina și vă cunosc și îngrijorările. Cu toții ne dorim ca asta să se încheie cât mai repede cu putință”, a spus dictatorul rus.

Putin s-a întâlnit la summit inclusiv cu dictatorul chinez, Xi Jinping. Acesta i-a comunicat, de asemenea, îngrijorările sale cu privire la războiul pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei de peste o jumătate de an.

Modi și Putin au discutat pe marginea summit-ului OCS, ai cărui membri permanenți, pe lângă India și Rusia, sunt China, Pakistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

„Comerțul nostru crește, grație stocurilor de fertilizatori rusești cumpărați pe piața indiană, care au crescut de mai mult de opt ori. Am speranța că ei vor fi de mare ajutor pentru sectorul agricol din India”, a spus Putin.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.