Premierul Pavel Filip a solicitat mobilizarea autorităților în evacuarea zăpezilor de pe drumurile din toată țara | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Premierul Pavel Filip a solicitat mobilizarea autorităților în evacuarea zăpezilor de pe drumurile din toată țara

Premierul Pavel Filip a solicitat mobilizarea autorităților în evacuarea zăpezilor de pe drumurile din toată țara

Toate traseele din țară sunt practicabile și nu există localități deconectate de la curentul electric. Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi o şedinţă operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile.

La solicitarea premierului, celula de criză va activa în regim non-stop până luni, pentru a preveni orice risc.

Pavel Filip a accentuat că în condițiile actuale este esențială o comunicare și o interacțiune permanentă între serviciile specializate și  autoritățile locale, iar pe viitor să fie asigurată intervenția cu tehnică mai performantă, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță, iar viața lor să fie în afara oricărui pericol. „Trebuie sa ne gândim în perspectivă și să intervenim inclusiv în Fondul rutier pentru procurarea tehnicii și a echipamentelor  moderne”, a menționat acesta.

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apela  la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *