Prima navă comercială a plecat din Mariupol spre Rusia. Ucraina acuză un jaf al rușilor

O navă cargo, încărcată cu tablă laminată, a părăsit portul ucrainean Mariupol cu direcţia Rostov-pe-Don (Rusia). Este prima navă comercială care iese din portul Mariupol după cucerirea acestui oraş de către forţele ruseşti, a anunţat marţi liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, scrie digi24.ro, cu referire Reuters.

“Astăzi, 2.500 de tone de rulouri de tablă laminată au ieşit din portul Mariupol. Nava se îndreaptă spre Rostov-pe-Don”, a scris Denis Puşilin, pe contul său de mesagerie Telegram.

În replică, Ucraina a apreciat că livrarea de metal spre Rusia din Mariupol, oraş a cărui capturare a dat Moscovei o legătură terestră între Rusia continentală şi peninsula Crimeea, este echivalentă cu un jaf.

Rusia a preluat controlul deplin asupra oraşului Mariupol la începutul acestei luni, când peste 2.400 de luptători ucraineni s-au predat la combinatul siderurgic Azovstal.

Săptămâna trecută, Rusia a anunţat că a finalizat operaţiunea de deminare a portului Mariupol astfel că acesta este deschis din nou circulaţiei navelor comerciale. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *