Prima ţară care a introdus carantină obligatorie pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei

Belgia a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei. Este prima ţară care a adoptat astfel de restricții după ce au fost raportate patru cazuri pozitive în ultima săptămână, relatează Politico, citat de realitatea.md.

Potrivit presei din Belgia, autorităţile sanitare din țară au luat decizia dată vineri. Persoanele care au avut contact cu cele infectate cu variola maimuței nu sunt obligate să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilente, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

Institutul de Medicină Tropicală din Belgia a anunțat că riscul izbucnirii unui focar mai mare în ţară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir.

Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul naţional de referinţă pentru COVID-19 din Belgia, a postat pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuţei a fost confirmat în ţară.

Acest pacient este tratat în Valonia şi are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival desfăşurat în oraşul-port belgian Anvers din luna mai.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute peste 90 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite, iar alte 28 de cazuri suspecte ca fiind investigate.

Au fost confirmate cazuri de variola a maimuţelor în Regatul Unit, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, State Unite, Canada şi Australia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *