Prinţul William, declaraţie despre moartea Reginei Elisabeta a II-a: “Eu am pierdut o bunică. A fost alături de mine în cele mai triste zile din viaţa mea”

Prinţul William şi-a amintit de bunica sa, regina Elisabeta a II-a, care a murit joi, la Castelul Balmoral din Scoţia, la vârsta de 96 de ani, relatează People. Pentru lume, ea a fost Regina Elisabeta – dar pentru mine, ea a fost, de asemenea, “bunica”, a spus William, arătând că deşi va plânge pierderea ei, se simte, de asemenea, incredibil de recunoscător. Prinţul mai transmite că îi va onora memoria susţinându-l pe tatăl său, Regele, în orice mod posibil, scrie observatornews.ro.

Nepotul ei, Prinţul William, a afirmat, într-o declaraţie oficială publicată sâmbătă: “Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice”.

“Eu, însă, am pierdut o bunică”, a continuat el, reflectând asupra a ceea ce a însemnat regina pentru familia sa, potrivit news.ro. “Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt, de asemenea, incredibil de recunoscător. Am beneficiat de înţelepciunea şi reasigurarea reginei până în al cincilea meu deceniu. Soţia mea a beneficiat timp de douăzeci de ani de îndrumarea şi sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au ajuns să petreacă vacanţe cu ea şi să creeze amintiri care vor dura toată viaţa lor.”

Prinţul William, omagiu emoţionant pentru bunica lui, Regina Elisabeta a II-a

“A fost alături de mine în cele mai fericite momente ale mele. Şi a fost alături de mine în cele mai triste zile din viaţa mea. Ştiam că va veni această zi, dar va trece ceva timp până când realitatea vieţii fără bunica va fi cu adevărat reală”, a declarat William, în vârstă de 40 de ani. El a continuat să îi mulţumească regretatei regine “pentru bunătatea pe care a arătat-o familiei mele şi mie. Şi îi mulţumesc în numele generaţiei mele pentru că a oferit un exemplu de serviciu şi de demnitate în viaţa publică care era dintr-o altă epocă, dar întotdeauna relevant pentru noi toţi”.

William a concluzionat: “Bunica mea a spus că durerea este preţul pe care îl plătim pentru iubire. Toată tristeţea pe care o vom simţi în următoarele săptămâni va fi o dovadă a iubirii pe care am simţit-o pentru extraordinara noastră regină. Îi voi onora memoria susţinându-l pe tatăl meu, Regele, în orice mod posibil.”

Funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, anunţă BBC. Înainte de funeraliile de stat, sicriul Reginei va fi adus în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, anunţă Familia Regală, într-un comunicat oficial.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.