Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală în privința lui Ruslan Popov

Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală în privința lui Ruslan Popov, ex-adjunctul lui, Alexandr Stoianoglo.

Procuratura Anticorupție informează că, pe 27 mai curent, a terminat urmărirea penală pe un episod de îmbogățire ilicită, disjuns din dosarul de bază, în privința lui Ruslan Popov și ceilalți complici ai acestuia la comiterea acestei infracțiunii. De asemenea, a fost terminată urmărirea penală în privința fostului procuror, care mai este învinuit și pentru săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.

„Mai exact, fostul procuror este acuzat că, fiind persoană cu funcție de demnitate publică, acționând în complicitate cu rudele sale, precum și administratorul unei companii private în perioada anilor 2014 – 2019, împreună cu familiile afiliate acestuia au dobândit mijloace bănești în sumă de 7.795.894 lei, pe când suma totală a cheltuielilor acestora în aceeași perioadă de timp a constituit 11.064.173,39 lei, astfel fiind constatată o diferență totală de 3.268.278,55 lei între veniturile și cheltuielile acestora. Prin urmare, fostul procuror vizat este învinuit că, a deținut și deține personal și prin intermediul rudelor sale apropiate, bunuri valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite și s-a constatat în baza probelor că acestea nu aveau cum să fie obținute licit”, se precizează în comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Astfel, a fost prelungită măsura preventivă aplicată în privința fostului procuror, sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile.

În urma demersului procurorilor, cu autorizarea judecătorului de instrucție au fost puse sub sechestru bunuri a cărui beneficiar efectiv este fostul procuror, sub forma unui teren agricol, în sumă de 210.946 lei, precum și a unei construcții agricole, depozit frigorific în sumă de 6.038.142 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *