Proiecte de digitalizare comune pentru Republica Moldova și România

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian Ioan Burduja, aflat într-o vizită de două zile la Chișinău.

 

În cadrul întrevederii au fost puse în discuție mai multe subiecte, printre care intensificarea parteneriatului strategic și implementarea în comun a proiectelor în domeniul dezvoltării digitale, dar și crearea unui spațiu digital România-Republica Moldova.

La fel, s-a vorbit despre acordarea unei atenții sporite securității cibernetice și digitalizării domeniilor strategice, cum ar fi sănătatea, educația și economia.

 „Practic, am fost forțați să accelerăm procesul de digitalizare, inclusiv din cauza nivelului ridicat al corupției din mediul offline. În acest sens, ne dorim o cooperare strânsă cu România pe domeniul securității cibernetice și ce ține de siguranța datelor prin preluarea reciprocă a bunelor practici și a experienței acumulate. E adevărat, traversăm o perioadă complicată, dar trebuie să privim cu încredere spre viitor și să dezvoltăm împreună industrii și servicii digitale de calitate pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, a menționat Natalia Gavrilița.

Vizita la Chișinău a ministrului Sebastian Burduja a fost calificată istorică de către partea română.

Oficialul și-a exprimat încrederea că prin crearea Comisiei Mixte moldo-române pentru implementarea Memorandumului de înțelegere în domeniul transformării digitale se va reuși unificarea spațiului digital dintre cele două țări, lucru ce va genera eficiență, productivitate și competitivitate pentru cetățeni și mediul de afaceri.

 

 

 

 

 

 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *