Putin amenință cu noi atacuri asupra Kievului

Vladimir Putin amenință că Rusia va ataca centrele de comandă ale Kievului dacă occidentul va furniza rachete cu rază lungă de acțiune, spune liderul de la Kremlin.. Putin a minimalizat pe de altă parte furnizarea de sisteme Himars de către americani ucrainenilor. Putin susține de asemenea că dronele folosite de ucraineni sunt mult inferioare armelor ruse, scrie Digi24.ro. 

Vladimir Putin: „Există și a treia componentă, dronele. După cum știți, sunt câteva tipuri. Ele sunt folosite încă de la bun început, dar doar acolo unde nu există sisteme performante anti-aeriene.  

Noi avem sisteme tip Panțâri. Să nu se supere nimeni, dar sistemele noastre le sparg ca pe nuci. Am distrus zeci, trebuie să înțelegeți, zeci de astfel de aparate. Există și alte tipuri folosite pentru spionaj. Sunt o mulțime. Au zburat de la bun început și zboară și acum. Sunt trimise Ucraine încă de la început. Toate sunt de producție externă.

Și există al treilea tip, dronele de spionaj, care au un caracter strategic. Ele zboară la înălțimi cuprinse între 8-11 kilometri. Ele au fost folosite întotdeauna. Au fost folosite încă dinainte de începerea operațiunii, au zburat mereu deasupra Marii Negre, au zburat mereu deasupra Ucrainei, dar, într-adevăr, nu au intrat in spațiul nostru aerian. De ce să fie date Ucrainei, nu am putut înțelege niciodată. Doar, poate pentru ca ele sa aterizeze undeva si sa vadă cum sunt construite, alt sens pur si simplu nu văd.  

Iată de ce asta nu schimbă nimic și nu înțelegem de ce toată această nebunie cu livrările de armament, doar dacă nu cumva scopul este ca acest conflict armat să fie prelungit cât mai mult.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *